Software Enginering SIG

The Software Engineering Special Interest Group (SIG) is a network where industry and academia meet for formal lectures and informal discussion about different topics of interest within software engineering, including topics such as architecture, testing and emerging technologies.

Sunday, February 05, 2006

Dårlig oppmøte men interessant diskusjon..

Professor Andreas Prinz holdt et innlegg om prosjektet Semantic Meta-model-based Integrated Language Environment (SMILE) som de jobber med i Open Systems Development Group ved HiA. Sentralt i prosektet er meta modellering, semantikk og model driven architecture (MDA).

I tilknyttning til innlegget ble det diskusjon rundt kodegenerering og i hvilken grad steget via kildekode er et steg som både er redundant og som potensielt også kan introdusere støy og feil i forhold til å kompilere direkte til bytekode eller direkte interpretering av modellen.

Siste innlegget var fra Trond Friisø (A-IKT) om mulighetene i EUs 7. rammeprogramm. A-IKT senter er koordinator i prosjektet EASIER (http://www.eti-easier.org/) som har som mål å engasjere SMB bedrifter i Agder og regioner i 12 andre europeiske land i EU prosjekter. Her er det mange muligheter og vi vil nok høre mer om dette i tiden som kommer.

Vi hadde forøvrig en all time low i forhold til oppmøte på faggruppemøtet denne gangen (9 personer inkludert de to som holdt innlegg). Vi håper på bedre oppmøte i mars (tema er foreløpig åpent for innspill). Vi vil forsøke på litt markedsføring og blant annet vise til bloggen som vil være vår viktigste måte å kommunisere på. Tips alle om bloggen!!